Start » Forskning » Bayer gör storsatsning på samarbeten inom onkologi
Forskning

Bayer gör storsatsning på samarbeten inom onkologi

Bayer är ett globalt life science-företag med mer än 150 års erfarenhet. De senaste åren har Bayer satsat kraftigt på forskning och utveckling inom onkologi.Bayer är ett globalt life science-företag med mer än 150 års erfarenhet. De senaste åren har Bayer satsat kraftigt på forskning och utveckling inom onkologi.Bayers strategi är till stor del uppbyggd kring den viktiga delen att hitta intressanta samarbeten bland mindre bolag med spännande och innovativa idéer. Syftet är att de ska bidra med kunskap och erfarenhet och på så vis öka farten på utvecklingen.

– Vi kan se till att goda och innovativa idéer inte försvinner. Vi har stora resurser som kompletterar små innovativa bolag, säger Sofia Peterson, varumärkeschef inom onkologi på Bayer.

Bayer har tillsammans med företaget Loxo, ingått ett samarbete för att utveckla och sälja två läkemedelskandidater. Dessa riktar sig till patienter med en specifik genetisk förändring, oberoende av i vilket organ cancern har sitt ursprung.

Ett innovativt sätt att utveckla nya cancerläkemedel

– Det är ett spännande och innovativt sätt att utveckla nya cancerläkemedel och vi hoppas att vi har ett första färdigt läkemedel på gång, säger Per Sandström, onkolog och medicinskt ansvarig inom onkologi på Bayer.

Bayer har långsiktigt fokus på kvalitet

För drygt fyra år sedan köpte de upp det norska företaget Algeta. Det blev grunden till en ny plattform för att utveckla målsökande radioaktiva alfastrålande läkemedel – Targeted Alpha Therapy. Ett läkemedel finns redan på marknaden och intensiv forskning pågår för att fler Targeted Alpha Therapy-läkemedel skall nå patienterna.

Fokus på samarbeten med andra bolag och inom vården

Utöver samarbeten med andra bolag ligger även fokus på samarbeten inom vården, bland annat tillsammans med Nationella prostatacancerregistret.

– Vi har av styrgruppen för registret bjudits in som en part för att diskutera hur vi tillsammans kan hjälpas åt att utveckla registret på bästa sätt. Långsiktigt fokus på kvalitet, patientupplevelsen och förbättrad användning av nya behandlingar i vården ser vi som väldigt viktigt, säger Sofia Peterson.

www.bayer.se

Nästa artikel