Start » Cancerbehandling » Prostatacancerpatienter kan stötvågsbehandla tillbaka erektionen
Cancerbehandling

Prostatacancerpatienter kan stötvågsbehandla tillbaka erektionen

I Sverige diagnostiseras 10 000 prostatacancerfall varje år. Ett besked som för många är synonymt med smärtsamma operationer och erektionsproblem. Men det behöver inte vara så.I Sverige diagnostiseras 10 000 prostatacancerfall varje år. Ett besked som för många är synonymt med smärtsamma operationer och erektionsproblem. Men det behöver inte vara så.Dr. Essam Mansour driver sin privata klinik, Urologi och inkontinens Kliniken, sedan 2004 och utreder allt från prostatacancer till erektionsproblem. Något han har märkt hör samman.

– De allra flesta som drabbas av prostatacancer drabbas också av någon form av erektionsproblem till följd av behandlingen.

Behandlingsmetod lyckas upp till 80 %

Urologi och inkontinens Kliniken använder man sig av en unik teknik, nämligen stötvågsbehandling – EDSWT.

– EDSWT är en behandlingsmetod som med hjälp av specialformade lågintensiva stötvågor stimulerar svällkropparna i penis, så att nya små blodkärl bildas. På så sätt uppstår ett bättre blodflöde som i sin tur leder till en hårdare erektion.

Behandlingen har visat väldigt goda resultat och uppskattas hos patienterna med erektionssvårigheter Dr. Essam Mansour behandlat.

– På vår klinik är vi diskreta, tillgängliga och har lång erfarenhet. Vi har ett starkt nätverk som medför att utredning och behandling går mycket snabbare. Vi använder oss även alltid av den senaste effektivaste behandlingstekniken.

Nästa artikel