Skip to main content
Start » Cancerbehandling » Tillsammans kan vi stötta varandra!
Cancerbehandling

Tillsammans kan vi stötta varandra!

Cancerbeskedet förändrade Åse-Maries liv men nu väljer hon att titta framåt.Cancerbeskedet förändrade Åse-Maries liv men nu väljer hon att titta framåt.För Åse-Marie kom cancerberskedet för fem år sedan när läkarna hittade en stor elakartad tumör. Tumören opererades bort men knappt ett år efter operationen upptäcktes en spridning till lunga och lever. Åren som följde innebar flera operationer och cellgiftbehandlingar, något som gjorde att utgifterna skenade iväg.

”Dessutom kostar det att bli sjuk, och jag behövde verkligen stöttning”

Det är jättejobbigt att få ett cancerbesked, inte minst för att det också drabbar de i ens närhet hårt. Dessutom kostar det att bli sjuk, och jag behövde verkligen stöttning, berättar Åse-Marie.

Ekonomiskt stöd en stor hjälp

Med hjälp av stöd från Cancer- och Allergifonden fick hon hjälp med omkostnader för läkarbesök och mediciner, vilket möjliggjorde för Åse-Maria att fullfölja sin behandling. Cancern har inneburit en stor kamp för henne, om sjukvården har hon dock bara gott att säga. Det finns stöttning att få och vi kan hjälpa varandra om vi vågar prata om sjukdomen.

”Vi måste vända den dystra och rädda inställningen till cancer och våga prata öppet om sjukdomen.”

– Utan cancern hade jag inte varit den jag är och nu fokuserar jag på framtiden. En dag kommer det finnas ett botemedel. Vi måste vända den dystra och rädda inställningen till cancer och våga prata öppet om sjukdomen. Tillsammans kan vi stötta varandra!

avatar

Åse-Marie Almsen.

Foto: Ebba Örn, Sveriges Radio

Next article