Skip to main content
Start » Berättelser » 6-årige pojken dör efter en hjärntumör – hans sista önskan sprids nu över hela världen
Kampen 2020

6-årige pojken dör efter en hjärntumör – hans sista önskan sprids nu över hela världen

Den här historien handlar om sexårige Brantley. Han bodde i Hiram i delstaten Georgia i USA och förlorade nyligen sin kamp mot cancern. Men han fick sin allra sista önskan uppfylld.

Brandley Dobbs gick bort den 6 december, efter att ha förlorat kampen mot en hjärntumör. Läkarna gjorde allt i sin makt, men den gick inte att få bort eller stoppas.

Trots sin svåra kamp var Brandley alltid på gott humör. Han log mycket och gav positiv energi runtomkring sig.

– När folk träffade Brandley eller hörde om honom, så kände de att han hade någonting väldigt speciellt, säger hans mamma, Jamie Dobbs till tv-programmet Alive11 på kanalen NBC.

Brandley hade flera andra barn med cancerdiagnos i sin närhet och levde med sin tumör i 20 månader, enligt Fox5.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10101849114152678&set=a.632134365968.2169685.46710120&type=3

Brandleys livsöde har berört många sedan den berättats i tv och på sociala medier hör många av sig till familjen och visat sitt stöd. Innan julen bestämde sig familjen för att de ändå ville passa på att fira innan julafton. De visste inte hur lång tid sonen hade kvar.

– Det skulle göra en mörk tid så mycket ljusare för oss, sade mamman till Alive11 och lagom till Halloween, i november, klädde de huset i rött och grönt.

Föräldrarna hoppades att några kanske skulle skicka lite julgranskulor till sonen. Men de kunde aldrig på förhand ana hur stort gensvar de skulle få.

Familjens önskan spreds över hela världen – och vänliga främlingar skickade julgranskulor till pojken i förhoppning om att han skulle bli lite gladare. Med internets hjälp spreds budskapet och redan första veckan var brevlådan sprängfylld av kort och gåvor från alla världens hörn: meddelanden från japanska studenter, julgranskulor från Paris och vykort från Vietnam…

Främlingarnas hälsningar fyllde hela familjen med ny, positiv energi och mamman berättar hur sonen skrattade och log när familjen hjälptes åt att öppna alla lådor med saker som strömmade in till honom. Till tv-programmet sade den lille pojken att han blev väldigt glad över allt.

– Jag älskar varenda sak, sa Brantley till Alive11.

Det strömmade till och med in så mycket saker att sjuksköterskor och andra medarbetare från sjukhuset kom hem och hjälpte familjen öppna alla tusentals meddelanden som kom till familjen.

– Det här visade  hur Brantley berörde så många liv och det här betyder mer än vi någonsin kan förklara. Så många människor har skickat kärlek till oss när vi behövde det som mest. Tack till er alla, sade mamman som poängterade hur detta bevisar hur mycket godhet det finns ute i världen i dag.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10102028829361958&set=a.827067248908.2220757.46710120&type=3

Brantley lämnade oss 6 december och blev bara sex år ung. Efter hans bortgång ville sjukhuset meddela följande via Fox5:

”Brantleys familj vill skicka sin hjärtliga tacksamhet för all kärlek och stöd de fått till sig. Ett barns död, särskilt den här tiden på året, är otroligt skrämmande. Vänligen fortsätt skicka kärlek och ljus till familjen med era tankar och böner”.

För att hedra Brantleys minne har familjen valt att skicka vidare gåvorna som sonen fick till andra sjuka barn.

Vila i frid, Brantley. 

Next article