Skip to main content
Start » Berättelser » Irriterad fotograf suckar när mamman kommer in precis innan stängning: Då får han syn på dottern
Berättelser

Irriterad fotograf suckar när mamman kommer in precis innan stängning: Då får han syn på dottern

Har du någon gång längtat efter att din jobbdag ska ta slut? Ja då är du inte ensam. Många av oss älskar när klockan slår sex och man äntligen får packa ihop och gå hem till sin familj. Men så händer det ibland oväntade saker som gör att du måste jobba över, och det är lika irriterande varje gång.

Det här är just en sådan historia. En historia om en man som var tvungen att jobba över, men det skulle komma att förändra hans liv för alltid.

Om historien har hänt på riktigt eller inte vet jag inte, men den är så otroligt inspirerande att den helt klart är värd att läsa ändå.

Klockan närmade dig sex och fotografen som jobbade i fotostudion skulle snart få gå hem.

Det hade varit en lång dag och det fanns inget han ville mer än att få komma hem, lägga sig i soffan, slänga upp benen på bordet och öppna en kall öl.

Det var bara några minuter kvar tills han skulle få låsa dörren, men så kom det in två personer i studion.

En mamma och en dotter. Mamman ursäktade sig för att de kom så sent, och fotografen suckade lite för sig själv.

Men så kikade dottern fram bakom mammans rock. Hon var blek, hade mörka ringar under ögonen och en slang fasttejpad på kinden. Under hennes mössa fanns det heller inget hår.

Mamman började förklara sig. Det fanns nämligen ett foto på sjukhuset som föreställde en flicka som red på en enhörning. Dottern älskade bilden och ville så gärna ta en likadan. Med de förstod att det var lång väntetid för att få tid hos fotografen.

Fotografen som först varit märkbart irriterad förstod att flickan kanske inte hade så långt kvar att leva.

Shutterstock (Flickan på bilden har ingenting med berättelsen att göra)

Han böjde sig fram till henne och sa att väntelistan bara var för vanliga människor, men vackra flickor som hon inte behövde vänta.

Genast började fotografen ta bilder på flicka i alla prinsessklänningar han hade i garderoben. I tre timmar höll de på, och flickan skötte sig exemplariskt.

Han lovade att redigera bilderna redan nästa dag och gav mamman en kod så att hon kunde gå in på hemsidan och ladda ner dem.

När det var dags att gå försökte mamman att ge sitt kreditkort till fotografen, men han ville absolut inte ta emot några pengar.

Veckorna gick, och fotografen såg att mamman laddat ner bilderna, men han hörde ingenting från dem.

Tiden gick men så plötsligt en dag knackade det på fönsterrutan. Det var den sjuka flickan han fotograferat för ett knappt år sedan. Hon hoppade och vinkade utanför fönstret. Men hon var inte blek och mager längre. Hon hade rosiga kinder, inga mörka ringar under ögonen och en liten kalufs på huvudet.

Hon och mamman kom återigen in i studion. Och flickan berättade att hon mådde mycket bättre nu, läkarna hade lyckats få bort alla elaka cancerceller i hennes kropp.

Återigen försökte mamman betala för bilderna han tagit men fotografen vägrade. Då frågade hon om de inte kunde få bjuda honom på middag, vilket han gladeligen tackade ja till.

Sju år senare hänger fotot på den sjuka lilla flickan i entrén till fotostudion.

Och fotografens styvdotter rynkar på nästan varje gång han pekar på bilden och visar hennes vänner.

Jag läser allt för ofta historier som inte har ett lyckligt slut. Därför blev jag så glad när jag trillade över den här berättelsen på Bored Panda. Den får mig verkligen att undra om det inte är så att allting ändå har en mening.

Oavsett om just den här berättelsen har hänt på riktigt eller inte så får den mig ändå att tro på ödet, dela om du håller med!

Next article