Skip to main content
Start » Berättelser » Mamman dör 1 dag efter tvillingfödseln: Då ser familjen ett bekant ansikte i molnen
Kampen 2020

Mamman dör 1 dag efter tvillingfödseln: Då ser familjen ett bekant ansikte i molnen

När den 30-åriga tvåbarnsmamman Jamie Smider väntade tvillingar fick hon ett fruktansvärt besked av läkarna. Hennes cancer hade kommit tillbaka.

Hon hade förutom tvillingarna i magen, döttrarna Aubrey och Maddy. Och trots att tvillinggraviditeten kom lite som en chock för familjen, men de var också mycket glada.

Men strax efter de glada nyheterna berättade läkarna att Jamie drabbats av en aggressiv form av livmoderhalscancer. Trots diagnosen var hon fast besluten om att inte låta cancern besegra henne och höll modet uppe.

Jamie Snider
Youtube / Inside Edition

Besegrade cancern för andra gången

Med två döttrar att sköta om och tvillingar på väg blev kemoterapin en riktig prövning. Men Jamie var en mamma med enorm kraft och efter åtskilliga behandlingar blev hon till slut fri från cancern – för andra gången.

Men med tanke på alla behandlingar skulle Jamies kommande förlossning bli riskfylld. 33 veckor in i graviditeten tog läkarna därför beslutet att Jamie skulle föda tvillingarna med kejsarsnitt.

Natten före kejsarsnittet skulle äga rum passade Jamie på att ta en bild på sig själv. Hon ville också tacka alla vänner som stöttat henne under den svåra tiden.


”I morgon kommer bli en fantastisk dag. Gud har stått vid min sida hela tiden. Allt ert stöd och era hälsningar har givit mig styrka”, skrev hon enligt People Magazine.

Förlossningen gick enligt plan och Jamie födde två friska barn.

Men dagen efter förlossningen hände det som inte fick hända. Jamies hjärta slutade slå.

Ensam kvar blev hennes man med två döttrar och de nyfödda tvillingarna Camila och Nico.
”Det som gör mig lugn i hjärtat var att hon fick se och hålla sina barn. Jamie var en riktig solstråle med ett öppet sinne.

Youtube / Inside Edition

”Hon berörde alla som fick träffa henne, hon kommer bli extremt saknad av så många”, sa hennes vän Larina Campanile enligt People Magazine.

Förlusten av Jamie tog hårt på hela familjen. Efter begravningen ägt rum tittade Aubrey och Maddy upp mot skyn och såg hur molnen bildade ett leende – samma leende som deras älskade mamma bar på hela livet.

Jag är säker på att Jamie vakar över sin familj från himlen.

Dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också hatar cancer!

Next article