Skip to main content
Start » Berättelser » Mamma fotar sin 4-månaders bebis: Tittar på bilden och ser detaljen i ögat som avslöjar det fruktansvärda
Berättelser

Mamma fotar sin 4-månaders bebis: Tittar på bilden och ser detaljen i ögat som avslöjar det fruktansvärda

Ryder
Ryder

Andrea Temarantz och hennes man hade länge drömt om ett andra barn. Men efter år av försök och missfall beslöt de sig för att sluta försöka. Det var bättre att glädjas åt det barn de hade istället för att gråta över det barn de inte hade.

Men en dag hittade Andrea ett graviditetstest i badrummet – och hon kände att hon bara var tvungen att ta det, skriver hon på Love What Matters.

Och några minuter senare såg hon ett två streck på stickan. Lagom till deras sons treårsdag beslöt de sig för att berätta för familj och vänner att de väntade barn. Det var då bara två dagar kvar tills att hon var 12 veckor gången.

https://www.instagram.com/p/_rfT69rh0h/

Ett tufft besked

Andrea berättade att hon även tagit ett blodprov och skulle snart få reda på barnets kön.

Men när doktorn ringde blev det inte det glädjebesked som Andrea och hennes make hade hoppats på. Testet visade förutom att de väntade en pojke även att han skulle födas med Downs syndrom. Detta ökade även risken för missfall och komplikationer.

Andrea och hennes man uppmanades att göra abort eftersom att det skulle bli en kostsam historia om deras barn överlevde graviditeten. Men de ville inte lyssna och beslöt sig för att behålla barnet.

https://www.instagram.com/p/60iaR8rh9O/

Akut kejsarsnitt

I vecka 37 sattes Andrea igång och hon var förberedd på att vad som helst kunde hända under förlossningen. Efter en stund insåg man att barnet inte skulle överleva en vaginal förlossningen och Andrea rullades snabbt iväg för ett akut kejsarsnitt.

Pojken som fick namnet Ryder rusades iväg till intensivvårdsavdelningen medan Andrea fick ligga kvar på operationsbordet. Efter en stund somnade hon.

När hon vaknade fick hon reda på att hennes livmoder hade brustit och hon hade behövt opereras akut för att överleva. Men det viktigaste var att Ryder mådde bra, och det gjorde han. Efter två dagar var han stark nog att lämna sjukhuset.

https://www.instagram.com/p/BiDIJZPHFzP/

Man hade kunnat tro att det värsta var över nu, men tyvärr skulle det inte dröja länge innan Andra och hennes man fick ett mycket tufft besked.

Väl hemma gick allt över förväntan och Ryder var en mycket snäll bebis. Efter bara två veckor sov han hela natten igenom och var nästan alltid nöjd. Och precis som de flesta barn fotades han nästan varje dag av sin mamma och pappa som ville ha minnen för livet. Men på varje foto såg det ut som att Ryders vänstra öga lyste, skriver CBS News.

https://www.instagram.com/p/BiGgkovnZX1/

Något som inte stod rätt till

Det blev jul, och Andrea fick en ny kamera av sin make i julklapp. Nu kunde de äntligen ta riktigt bra bilder på sina barn utan det där ljuset i Ryders öga. Men trots den nya kameran såg Ryders öga fortfarande konstigt ut. Hon beslöt sig för att ta upp detta med läkaren på fyramånaderskontrollen. Hon anade att någonting inte stod rätt till.

Läkarbesöket började bra, enda tills läkaren tog en titt i Ryders vänstra öga. Hon fick genast ett allvarligt ansiktsuttryck och försvann sedan från rummet. 24 timmar senare hade Ryder diagnostiserats med retinoblastom, en ovanlig form av cancer i ögat.

https://www.instagram.com/p/BT6xzi4gezY/

Nu ställdes föräldrarna inför ett mycket tufft beslut. Det såg ut som att det högra ögat hade klarat sig, men man skulle inte veta säkert förrän man fick svar på prover som skulle dröja åtta veckor.

Nu var de tvungna att välja om de skulle påbörja en tuff behandling med risk för att han även fick leukemi, eller operera bort Ryders vänstra öga. Att operera bort ögat var lite säkrare, men om det skulle visa sig att cancern hade spridit sig även till det högra skulle Ryder bli helt blind.

Ingen läkare kunde säkert säga vilket som var det bästa alternativet eftersom att ingen hade behandlat ett barn med både retinoblastom och Downs syndrom. Andrea och hennes man började söka efter alternativ och hittade tillslut en specialist i New York. Tre dagar senare satt Andrea och Ryder på ett flygplan.

https://www.instagram.com/p/BTxSxXzg9Tj/

Alternativ behandling

Det fanns en alternativ behandling som inte skulle öka risken för leukemi, men som också skulle rädda Ryders öga.

Men det skulle innebära att Ryder behövde genomgå minst tre cellgiftsbehandlingar.

Men av någon underlig anledning behövde Ryder bara genomgå två cellgiftsbehandlingar och kunde sedan behandlas med laser. Något som är väldigt ovanligt. Och läkaren sa att det var något av ett mirakel.

Idag är Ryder tre år gammal och har varit fri från cancern i två års tid.

https://www.instagram.com/p/Bs9SjAln5as/

Ryder genomgår undersökningar med jämna mellanrum för att kontrollera att cancern inte kommit tillbaka.

Nu vädjar Andrea till andra föräldrar att lämna blixten på när de fotar sina barn. Ett blänkande öga kan betyda flera saker varav cancer är den värsta. Men om den upptäcks i tid finns det goda chanser att klara sig.

Dela Ryders historia med dina vänner på Facebook om du också hatar cancer!

Next article