Skip to main content
Start » Berättelser » Saga, 4, har en sällsynt diagnos av cancer – nu vädjar familjen om hjälp för att uppfylla hennes sista önskan
Kampen 2020

Saga, 4, har en sällsynt diagnos av cancer – nu vädjar familjen om hjälp för att uppfylla hennes sista önskan

Saga Grimgard från Kungsbacka är fyra år gammal och har fått sin dödsdom. I december 2017 meddelande läkarna att  Saga har malignt hjärnstamsgliom, och att hon har cirka 13 månader kvar att leva. Nu gör familjen allt för att uppfylla dotterns sista önskan.
– Det är här och nu vi är, och vi kan inte ändra på det, säger Sagas pappa Kristoffer.

”Hjälp till Saga”

Familjen såg ingen annan utväg än att vädja om allmänhetens hjälp för att uppfylla döende Sagas sista önskan. De startade öppna Facebook-gruppen ”Hjälp till Saga”, där man kan hjälpa Saga att göra hennes sista tid i livet så bar som möjligt.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155278937373511&set=g.319103708583720&type=1&theater&ifg=1

Från att läkarna ställde Sagas diagnos i december så räknade de med att hon hade cirka 13 månader kvar att leva med behandlingar, men tiden kan bli längre eller kortare.
– Det finns alternativa behandlingar runtom i världen, men ingen statistik på att någon har överlevt, berättar Sagas pappa Kristoffer för Expressen. Han fortsätter:
– Det är här och nu vi är, och vi kan inte ändra på det. Vi vill bara att Saga ska må bra. Kan man undvika komplikationer på vägen, så är det så vi vill göra.

Vill åka till Disneyland

Nu när Sagas dagar är räknade vill familjen bestående av Sagas mamma, pappa och två äldre syskon ta vara på varje dag med henne, istället för att jobba och fokusera på annat. Men för att göra det och uppfylla Sagas sista önskan om att åka till Disneyland med familjen så behöver de pengar. Därför vädjar de till allmänheten om stöd, för Sagas skull.
– Vi vill vara med Saga varje dag, och med de pengarna som kommer in kan vi vara det – och slippa tänka på räkningar och andra utgifter, säger Kristoffer till Expressen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155288350758511&set=g.319103708583720&type=1&theater&ifg=1

Vill du hjälpa Sagas familj eller läsa mer kan du besöka Facebookgruppen ”Hjälp till Saga”.  Dela gärna för att sprida familjens vädjan. 

Next article