Skip to main content
Start » Berättelser » 79-åringen är döende i lungcancer – bryter ihop när hon öppnar barnbarnets paket
Kampen 2020

79-åringen är döende i lungcancer – bryter ihop när hon öppnar barnbarnets paket

79-åriga Frances Jones, från Oklahoma, USA, diagnostiserades med lungcancer i steg fyra bara några veckor före julafton. Det är den sista fasen av sjukdomen och chansen att överleva är lägre än fem procent. Tre år tidigare hade hennes man Leroy dött av hjärtsvikt. Barnbarnet Madeline, 22, visste hur mycket hon saknade honom. Därför bestämde hon sig för att göra något hennes mormor aldrig kommer att glömma.

Madeline Smith / Twitter

Frances och Leroy träffades på ett bibliotek och redan på andra dejten friade han. De spenderade hela 56 år tillsammans.
– De älskade varandra så mycket och det var så tungt att se henne ensam på julafton, sa Madeline enligt Daily Mail.

Frances blev rörd till tårar av barnbarnets gåva

Madeline ville göra något som fick Frances att minnas maken. Då fick hon en idé: Hon tog en av Leroys gamla skjortor och sydde till en filt. Så när Frances låg där på sängen kunde hon känna sin makes doft. På julafton överlämnade hon paketet till mormor, som blev tagen och överlycklig.
– Det var den bästa presenten hon någonsin fått, sa Madeline.

Till en början brast hon ut i skratt, sedan blev hon fullständigt överväldigad. Frances kan inte hålla sig och tårarna rann.
– När hon tittade närmare och såg var det var så bröt hon ihop. Det blev så känslosamt, ingen förväntade sig att hon skulle börja gråta. Men det gjorde hon, sa Madeline enligt Daily Mail.

Madeline berättar att hon fick leta djupt i farfars garderob.
– Jag var tvungen att ta en av farfars gamla tröjor i hemlighet. Jag frågade mormor om jag kunde ta en av hans favorittröjor för att jag frös, sa hon.

Med den här filten kommer Frances aldrig känna sig ensam. Nu är minnet av hennes älskade man närvarande.

Enligt Cancerfonden är lungcancer är en av de vanligaste cancerformerna. I Sverige får omkring 3 800 personer diagnosen – varje år. De flesta som drabbas av sjukdomen är omkring 70 år gamla. Sprid gärna detta vidare så att fler får se Madelines fina gest. Dela artikeln på Facebook. 

Next article