Start » Berättelser » Cancersjuka tvåbarnsmamman får sitt livs överraskning
Kampen 2020

Cancersjuka tvåbarnsmamman får sitt livs överraskning

Hon hade inte haft det lätt, tvåbarnsmamman Deanna.

Inte nog med att hon precis hade kommit på fötter efter ett svårt missbruk. Hon hade dessutom precis förlorat sin pappa i cancer – och hade själv levercancer.

Men en dag skulle hennes liv förändras för all framtid… och det var inte på det sätt hon hade väntat sig.

Allt började när Deanna en dag fick i uppgift att lära ut en ny medarbetare på kafékedjan Coffee Bean & Tea Leaf.

Där skulle det inte dröja länge innan den nya kollegan, Mick, visade sig ha enorma svårigheter att klara av jobbet.

Deanna uppvisade dock stort tålamod och lugn med sin nya adept. När han slarvade med beställningarna delade hon ut rabattkuponger, när det blev kaos hade hon kvar sitt ständiga leende på läpparna.

De båda kom också snart att bli goda vänner.

Berättade om situationen

En dag öppnade Deanna så upp sig och berättade om sin tuffa situation.

Hon kämpade på som ensamstående mamma till två barn, hade precis förlorat sin pappa i cancer och hade själv levercancer. Hon hade hoppat av skolan i gymnasiet och hamnat i ett svårt missbruk, men kommit på fötter tack vare sitt jobb på Coffee Bean & Tea Leaf.

När Mick frågade varför hon aldrig gått klart skolan förklarade Deanna att hon hellre tjänade pengar så att hennes barn skulle ha möjligheten att studera på college, än att själv utbilda sig.

Plötsligt tog allt en tvärvändning. Mick slet av sig en peruk – och avslöjade vem han egentligen var.

Gav enorm gåva

I själva verket var det inte alls någon Mick – utan Deannas egen chef, och kafékedjans högsta chef, John Fuller som gömde sig bakom utklädnaden.

För tv-programmet Undercover Boss hade han nämligen klätt ut sig för att lura Deanna. Men det var naturligtvis inte allt.

Chefen skänkte 180 000 kronor till Deanna och gav henne en fond där pengar till barnens collegeutbildning fanns undansparade. Han lovade dessutom att hjälpa henne gå klart gymnasiet. Om hon klarade det, skulle hon få ytterligare 90 000 kronor i gåva!

Vilken underbar chef! I den här videospelaren kan du se hur John Fuller hjälpte cancersjuka Deanna:

https://youtu.be/5VZf8Mlm0cM

Det är så fint att läsa om folk som sträcker ut en hand och hjälper sina medmänniskor. Dela gärna vidare denna artikel på Facebook om du också står upp för kampen mot cancer! 

Nästa artikel