Start » Berättelser » Detta foto har träffat tusentals i hjärtat – tragiska sanningen bakom lämnar mig i tårar
Kampen 2020

Detta foto har träffat tusentals i hjärtat – tragiska sanningen bakom lämnar mig i tårar

Braylynn Lawhon från USA, levde ett helt normalt liv och såg fram emot femårsdagen. Men bara fyra dagar före födelsedagen fick hon beskedet: hon hade fått en hjärntumör. Läkarna gav henne Braylynn enbart tio procents chans att överleva. Efter beskedet samlades hela familjen för att stötta flickan. Nu har mammans hjärtskärande bild berört tusentals.

Läkarna gav familjen beskedet att flickan Braylynn kunde leva med tumören i upp till ett år. Men i början av januari blev flickan sämre och läkarna sade att hon bara har en kort tid kvar att leva. Mamman Ally Parker skrev nyligen på Facebook att flickan kan dö när som helst, så därför samlade hon hela familjen för att stötta henne in i det sista.

Nu har hennes bild på familjen spridits av tusentals på internet. Till historien hör att hennes far, Sean Peterson, har drabbats av ALS, vilket gör honom oförmögen att tala. Men hans reaktion visar hur fruktansvärt det är när en närstående drabbats av dödlig cancer.

Ally Parker / Facebook

Familjen har nu startat en insamling för att finansiera flickans behandling i Mexiko. Och i torsdags förra veckan meddelade mamman att familjen hade fått ihop tillräckligt med pengar för den första behandlingen.

”I dag är den värsta dagen i mitt liv”

I måndags publicerade mamman ett oerhört gripande inlägg på Facebook där hon skrev att Braylynn snart ska dö, och hon beskrev det som den värsta dagen i hennes liv.
”I dag kommer det bli den värsta dagen i mitt liv och under den närmsta veckan kommer det bli ännu värre”

”Vi måste få ett slut på det här. Inget barn ska behöva dö för det här. Vi MÅSTE hitta ett botemedel. Barnen förtjänar så mycket mer än det här. Min flicka förtjänar leva ett långt och lyckligt liv, precis som alla andra barn.”

Ally Parker / Facebook

Dagen efter, i tisdags, uppdaterade hon läget.
”Uppdatering: Inga stora nyheter, men Braylynn är fortfarande här. Pulsen är stark. Vi lämnar henne vid respiratorn tills allt kring begravningen är fixat. Det kan ta några dagar, men allt kommer bli perfekt för hennes dag. Fram till dess är hon med oss och kämpar, fortfarande stark.”

Hjärntumör är en av de vanligaste cancerformerna hos barn, både i Sverige och utomlands. Att behandla ett barns växande hjärna är komplicerat och kan leda till svåra komplikationer för resten av livet. I Sverige drabbas cirka 900 per år av hjärntumör. Många klarar sig bra, men tyvärr leder den hemska sjukdomen alltför ofta till döden.

DELA inlägget på Facebook för att stötta flickans kamp mot cancer

Nästa artikel