Start » Berättelser » Ensamstående pappan försvinner från jobbet – när kollegorna inser sanningen gör de något som rör alla till tårar
Kampen 2020

Ensamstående pappan försvinner från jobbet – när kollegorna inser sanningen gör de något som rör alla till tårar

När Andreas Graf, från Fronhausen i Tyskland, fick beskedet att hans treårige son Julius drabbats av leukemi, raserade hela världen samman för 36-åringen. 
Då kom nästa blytunga besked: Hans fru avled efter en tids hjärtsjukdom.
Kvar stod alltså 3-årige Julius, som kämpar mot leukemi, och en hårt arbetande far som inte hinner träffa sin son så mycket. 
Då klev kollegorna in och gjorde något otroligt. 

Det var i slutet av januari 2017 som treårige Julius Graf diagnostiserades med leukemi. Efter en lång sjukhusvistelse med åtskilliga behandlingar kunde pojken äntligen skrivas ut från sjukhuset. Men Julian, som fortfarande är fortfarande sjuk, drabbades av ett nytt blytungt besked.

Kort senare kom nästa blytunga besked

Han mor gick hastigt bort efter att ha drabbats av hjärtsjukdom. Även om hon hade lidit länge hade ingen räknat med att det skulle så fort. Pappan Andreas Graf, 36, sattes i en obeskrivligt svår sits, med en fru som avled efter hjärtsjukdom och en cancersjuk son på tre år. Till råga på allt har han ett krävande jobb som tar upp mycket tid.

Kollegornas fina gest rörde Andreas till tårar

Som tur var har Andreas mycket godhjärtade kollegor på företaget Seidel. De visste hur tufft Andreas hade det – men framför allt visste de att han inte kunde spendera så mycket tid med sin cancersjuke son. Då tog alla 700 anställda ett gemensamt beslut: De jobbade övertid åt Andreas så att han kunde vara hemma med sin son.

Totalt fick de ihop 3 300 timmars övertid, alltså timmar som Andreas egentligen skulle arbetat. Det innebär att Andreas kan vara hemma med sin son i över ett år. Företagets VD, Andreas Ritzenhoff, är oerhört stolt över det stora engagemanget.
– Det är fantastiskt att se hur personalen håller ihop när det är svårt. Vissa anställda har donerat 30 timmar, säger han enligt Oberhessische Zeitung.

Varje år upptäcks 700 fall av leukemi i Sverige. Av dessa är runt 100 barn. Det finns två typer av leukemi: Akut lymfatisk leukemi (ALL) samt akut myeloisk leukemi (AML). Glädjande nog har dödligheten för sjukdomen minskat de senaste åren. Överlevnaden för de bägge cancerformerna bland barn cirka 90 respektive 70 procent, enligt Barncancerfonden.

Andreas kunde inte hålla tillbaka tårarna när han fick reda på vad arbetskamraterna hade gjort. Även om Julius ännu inte är fri från leukemin kan han och hans far i alla fall kämpa tillsammans. Dela vidare artikeln för att visa dina vänner denna hjärtskärande historia! 

Nästa artikel