Skip to main content
Start » Berättelser » Hon får mardrömsbeskedet 11 veckor in i graviditeten – trotsar läkarnas varning och levererar ett mirakel
Kampen 2020

Hon får mardrömsbeskedet 11 veckor in i graviditeten – trotsar läkarnas varning och levererar ett mirakel

Att få beskedet att man väntar barn är livsomvälvande och fantastiskt för alla föräldrar. Men för Maria Crider blev lyckan tyvärr kortvarig, för bara 11 veckor in i graviditeten kom ett blytungt besked som förändrade allt: Maria hade drabbats av bröstcancer. Att drabbas av det och samtidigt vara gravid gör det hela givetvis extra svårt.

Twitter

Mamman ställdes inför ett tufft men enkelt val

Om bröstcancer inte upptäcks i tid eller behandlas korrekt kan vara en fråga om liv och död.  Läkarna varnade Maria att det skulle bli en riskfylld och komplicerad process. Men Maria brydde sig inte, hon skulle bli frisk och hon skulle föda sitt barn.

Läkarna bestämde sig för att göra allt för att behandla mamman innan förlossningen. Det bästa och mest lämpliga alternativet var att bota cancern med kirurgi. I det här fallet skulle det krävas extra många behandlingar.

Efter veckor av tuffa behandlingar var Maria fri från den hemska sjukdomen och pojken Logan föddes med kejsarsnitt – helt frisk och kry. Maria beskrev den tuffa tiden med alla behandlingar som en emotionell berg-och dalbana.
”Det har varit som en emotionell berg- och dalbana. Jag har genomgått en ensidig mastektomi, salpingektomi, 16 kemoterapier och 25 strålningar samt ett planerat kejsarsnitt”, sa hon enligt Independent.

En gemensam vän till familjen var med under förlossningen och fotograferade det otroliga.

Twitter

Det är omöjligt att inte bli berörd av den här historien. En mammas kärlek övervinner allt! Dela för att hylla Maria och alla andra starka mammor!

Next article