Skip to main content
Start » Berättelser » Läkaren fnyser åt cancersjuka kvinnan – tar sen av masken och får patienten att frysa till is
Kampen 2020

Läkaren fnyser åt cancersjuka kvinnan – tar sen av masken och får patienten att frysa till is

Mary Glasure fick ett blytungt besked: Hon hade drabbats av bröstcancer. Alla som har gått i genom det, eller har någon anhörig som gjort det, vet hur otroligt tungt det är, både fysiskt och psykiskt. Marys sju barn ville därför göra något för att uppmuntra henne i den svåra tiden. De visste exakt vad som skulle få henne på bra humör – att ha familjen närvarande. Därför bestämde de sig för att överraska henne just före hon skulle gå igenom den första behandlingen.

Mötet med ”läkaren” chockade Mary

Youtube

Före kemoterapin åkte Mary in till sjukhuset för en träff med läkaren som skulle gå igenom vad behandlingen innebär – både fysiskt och psykiskt. Hon insåg snabbt att han uppträdde märkligt. Först hade han mask på sig, vilket kändes omotiverat. Dessutom var han stressad och ville få det överstökat.
”Jag måste gå iväg på ett lunchmöte, skynda dig!”, utbrast han bakom masken.

Mary visste inte hur hon skulle reagera, för det var knappast ett normalt beteende från en läkare som står i begrepp att behandla sin cancersjuka patient. Då drog han av sig masken – och det var ingen läkare…

Youtube

Det var hennes son, som inte hade varit hemma på två år! Corey Hoffmeister, som han heter, tillhör militären i Arizona. Men när han fick höra det tråkiga beskedet tvekade han inte en sekund på att besöka mamman.
”Jag kände inte ens igen min son. När han tog av sig masken blev jag alldeles till mig!”, sa mamman förvånat.
Men sonens fina gest gjorde henne direkt på bättre humör och det var exakt vad hon behövde.

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor. Enligt cancerfonden drabbas 20 kvinnor av den hemska sjukdomen – varje dag. Framför allt är det medelålders och äldre som drabbas. Chansen att bli fri bröstcancer har ökat de senaste åren, ju tidigare det upptäcks, desto större är chanserna.

Sonen Coreys fina överraskning värmde verkligen i hjärtat. Dela gärna vidare artikeln så att fler få se!

Next article