Skip to main content
Start » Cancer » Bilden på 5-åriga Braylynn träffade tusentals i hjärtat – nu har hon dött
Braylynn Lawhon

Bilden på 5-åriga Braylynn träffade tusentals i hjärtat – nu har hon dött

Den hjärtskärande bilden på cancersjuka Braylynn Lawhon och ALS-sjuka morfadern spreds över hela världen.
Läkarna sa att hon inte hade lång tid kvar att leva. 
Nu har hon avlidit, uppger Daily Mail.  

Femåriga flickan Braylynn Lawhon, från Florida, diagnostiserades i slutet av december med en dödlig tumör i hjärnan. Läkarna gav beskedet att hon inte hade lång tid kvar att leva. Det kunde röra sig om veckor, kanske månader. Förra veckan spreds en bild på när familjen samlades för att stötta flickan. Bilden på den cancersjuka flickan och den gråtande morfadern med ALS fick ett enormt genomslag över hela världen.

Läget förvärrades de senaste dagarna

Mamman Ally Parker har kontinuerligt uppdaterat flickans hälsotillstånd på sociala medier. Så här skrev hon i tisdags:
”Uppdatering: Inga stora nyheter, men Braylynn är fortfarande här. Pulsen är stark. Vi lämnar henne vid respiratorn tills allt kring begravningen är fixat. Det kan ta några dagar, men allt kommer bli perfekt för hennes dag. Fram till dess är hon med oss och kämpar, fortfarande stark”, skrev hon på Facebook.

Lite senare skrev hon att det bara var dagar kvar till Braylynn skulle dö och månader, kanske veckor, till faderns död.
”Inom några dagar kommer jag att bli tvungen att begrava den här vackra lilla tjejen. Om några månader, eller kanske till och med veckor, kommer jag att begrava min far”.

Nu har Braylynn avlidit

I tisdags gick familjen ut med den sorgliga nyheten att femåriga Braylynn gått bort.
”Vår älskade Braylynn, vår krigarprinsessa, fick i natt sina gnistrande rosa änglavingar. Hon var en prinsessa med en krigares styrka och vi kommer aldrig att glömma henne. Vi måste sätta stopp för den här sjukdomen så att den inte tar fler barn ifrån oss”.

Nu har familjen startat en insamling till forskning mot cancer, men också för att täcka kostnaderna för Braylynns begravning.

Hjärntumör är en av de vanligaste cancerformerna hos barn. Behandlingen är både riskfylld och komplicerad. Många klarar sig, men i värsta fall leder sjukdomen till döden. Dela inlägget på Facebook för att stötta familjen i deras oerhört svåra tid just nu. 

Next article