Skip to main content
Start » Cancer » I 15 månader kämpade cancersjuka flickan på sjukhus – titta nu när hon återvänder till skolan
Bridget Kelley

I 15 månader kämpade cancersjuka flickan på sjukhus – titta nu när hon återvänder till skolan

8-åriga Bridget Kelley tar skolan på största allvar, så när hon blev inlagd på sjukhus för första gången oroade hon sig så mycket för att missa allt. Tyvärr visade det sig att besöket på sjukhuset inte skulle bli det första. Bridget missade ett helt år av studier.

Det var på hösten 2016, precis efter att hon börjat andra klass på Merrymount School i Massachusetts, USA, som Bridget var tvungen att åka in till sjukhuset. Läkarna skulle ta en titt på hennes halsmandlar som hade blivit onormalt stora.

Läkarnas besked förändrade allt

Facebook

Men magnetröntgen gav tyvärr ett mycket dystert svar. Bridget hade drabbats av akut lymfatisk leukemi, en akut cancersjukdom som framför allt drabbar barn. Under de nästkommande 15 månaderna var hon tvungen att ligga på sjukhuset där hon fick genomgå olika typer av behandlingar samt en stamcellstransplantation från sin yngre syster. Vänner och bekanta gjorde sitt bästa för att stötta henne under den svåra perioden. Familjen startade även en insamling för att täcka kostnaderna för behandlingen.

Bridget gav aldrig upp skolan

Samtidigt var Bridgets föräldrar väl medvetna om hur viktigt skolan var för henne, därför ordnade de så att hon kunde fortsätta med studierna under sjukhusvistelsen. När hon äntligen blev fri från cancern låg hon redan i fas med klasskamraterna. Samma dag som hon återvände hade familjen samlat ihop över 100 personer för att hälsa henne välkommen. I folkhavet fanns inte bara andra barn, utan även föräldrar och den lokala polisen.

– Det här är ingen vanlig dag, det fanns en risk att Bridget skulle förlora kampen. Men det gjorde hon inte!, sa Kristin Healy, en av arrangörerna enligt Inspire more.

– Hela samhället och skolan har stöttat Bridget under den svåra tiden, det här är verkligen hjärtskärande”, sa Bridgets mamma Megan.

Akut lymfatisk leukemi (ALL) är den vanligaste typen av leukemi hos barn. Vart fjärde barn som drabbas av cancer får ALL. De som drabbas insjuknar oftast snabbt, därför är det viktigt att behandlingen kommer igång direkt.

Det är omöjligt att inte bli berörd av den här fina historien med Bridget. Stor eloge till henne som orkade fortsätta vara så ambitiös med studierna när det var som svårast. Och stor eloge till hela samhället som stöttade henne så fint. Sprid detta vidare till nära och kära genom att dela artikeln på Facebook.

Next article